fredag 8 augusti 2008

Quinoabiffar med smak av fetaost, basilika och chili serverade med kardemummadoftande vitkål och sötpotatischips




Hela rätten, var helt ny för dagen; ett experiment! Kålen blev lite julaktig i smaken på grund av den karaktäristiska kardemummasmaken. Biffarna blev riktigt goda! Ursprungligen kommer receptet från SaltåKvarn men jag hämtade på www.pickipicki.se. Gör också precis som författaren till denna blog sa: mycket basilika, för att det är snyggt och för att det smakar ljuvligt. Potatischipsen var mest med av estetiska skäl, men visst var de goda dessa också. Rostade dessa snabbt i ugnen penslade med en blandning av olivolja, honung, salt och fem peppar.

Biffarna, som verkligen bör testas såg dagens ljus som en följd av denna procedur:

Koka 1 dl quinoa efter anvisning. Blanda samman 1 ägg, 1 matsked creme fraiché (jag använde en sojavariant) och 1 msk ströbröd (majsströbröd blev det här). Låt detta svälla. Blanda sedan allt resterande: en halv deciliter fetaost, äggblandning, svalnad quinoa, en halv deciliter finhackad gul lök, en stor näve basilika och färsk chilipeppar. Givetvis också salt och peppar.

Stek biffarna i lite olja.

Kålen (jag använde ett halvt huvud till två personer) skärs i centimetertjocka strimlor och sätts in i ugnen tillsammans med någon klick smör i 30 minuter. Rör om minst en gång. Efter detta tillsätt gärna grädde, vitt vin och kardemumma. På känn.

Lägg upp med trevlig sallad på fat och dekorera med sötpotatischipsen. Fredagsmys.

1 kommentar:

Tina sa...

Roligt att du gillade biffarna! Nu blev jag sugen på att göra dom igen. :)