onsdag 16 juli 2008

Lax med haricot verts, päron och ädelostsås



Idag blev jag inspirerad av detta recept! Sagt och gjort, på väg hem från jobbet svängde jag förbi Malmborgs för att köpa lite ädelsost och annat för att kunna slänga ihop denna enkla rätt. Kombinationen av smaker var riktigt lyckad.

Detta behöver du till två personer:

Lax i lagom portionsstorlek, i mitt hem blev det en filé per person
En paket haricot verts
creme fraiche, 1 dl.
Ädelost, ca 1/3 dels bit
Grönsallad

Jag bakade laxen i ugnen ca 15 minuter med lite flingsalt och peppar. Efter detta fick ett paket haricot verts vända i lite kokande vatten innan dessa fick vila bredvid den färdiga laxen på fatet. Härtill serverades en röra gjord på creme fraiche och ädelost. Bra att göra medan laxen bakas. En grönsallad med blandad salladsmix och ärtskott fick också vara med. Sist, men verkligen inte minst ett fjärdedels päron. Den bästa tuggan var den där alla komponenter samsades på gaffeln. Enkelt och supergott!

1 kommentar:

Tina sa...

Vilket spännande projekt du delar med dig av här. Jag kommer tillbaka för att se hur det går med din specialdiet! :)