tisdag 9 september 2008
Sötpotatisgryta med anisris
Pappa och hans flamma Inger var på besök. Dom har blivit lite kurviga under semestern och bad specifikt om något som inte skulle öka på midjemåttet något mer. Vi får se. Dom blev jätteglada för denna vegetariska smaksensation. Detta öppnade dörren för en ny värld av köttfria rätter. Pappa tittade menande på Inger och föreslog en köttfri dag i veckan. Måste väl ses som ett gott betyg. Köttkonsumtionen är verkligen en generationsfråga.
Kalle gjorde en sötpotatisgryta med:
Garam masala, ca 1 tesked
Koriander, ca 2 teskedar
Curry, 1 tesked
Kanel, 1 tesked
Grönsaksbuljong, 1 tärning
Sötpotatis, 1 stor
Röda linser, 3 deciliter
Vatten så det täcker
Kalle kokade först sötpotatis med kryddor och buljong och lät sist de röda linserna vara med i några minuter först på slutet. Efter detta pimpade han grytan med lite spenat.
Riset gjorde jag i stekpanna och lät kryddorna steka i lite olja innan jag hällde på riset och lät det bli lite glansigt. Vatten lät jag koka in efter måtten på paketet:
Basmatiris för fyra personer
2 anisstjärnor
Färsk ingefära, ca 2 centimeter
kardemumma, ca 1 tesked
Servera med lite bröd!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar