söndag 7 mars 2010

(Glutenfritt) Stekpannebröd

Ett lättbakat bröd som kan frysas eller förvaras i väl försluten plastpåse i skafferiet i flera veckor.

Det här behövs till 12 st:
3 dl naturell lättyoghurt
1/2–3/4 dl ljus sirap
1 tsk salt
8–9 dl glutenfri mjölmix
1 1/4 tsk bikarbonat

Gör så här:
1. Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt.
2. Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet.
3. Skrapa ned degen på bordet som du först har pudrat med mjölmix och låt den ligga i 10 minuter.
4. Rulla ut degen och dela upp den i 10 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka med diametern 18 cm.
5. Värm en vanlig gjutjärnsstekpanna och grädda kakorna, en i taget, på båda sidor till lagom färg. Ha först högsta värmeläget på plattan, och sänk sedan ett par lägen.


Recept från Hemmets journal.

Inga kommentarer: