torsdag 28 januari 2010

Vegogulasch

Ingredienser

4 port

3 potatisar av en mjölig sort (jag tog sju små)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor (jag tog en solo)
3 paprikor i olika färger
smör
1/2 dl tomatpuré (jag tog ca 1 dl)
1 tsk kummin (min variant fick 2 tsk)
1 tsk chilipeppar eller sambal oelek (jag tog det dubbla)
1 liter grönsaksbuljong
1/2 dl hackad persilja
2 dl matyoghurt

Gör så här

Skala potatis. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min. Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.

Kalle ger rätten en fyra i betyg. Receptet kommer ursprungligen från Arla.se

Inga kommentarer: