tisdag 1 juli 2008

Klassisk ernstsk bönsoppa



Denna soppa är numer en klassiker här hemma. God, enkel och superfräsch även om den ser rätt så tråkig ut:

1 pkt torkade kidneybönor
1 chilifrukt (utesluter jag, och ersätter med någon annan god krydda)
5 vitlöksklyftor (eller fler)
1,5 liter vatten.

Koka detta i en timma, med chili och vitlök strimlade. När detta är nästan klart steker du valfritt ris (jag har testat med allt från basmati till svart vildris) och häller på vatten som du låter koka bort till du anser att riset är färdigt. Ett tips är att du låter detta vara lite al dente. Det bli godast då.

Tag fram 4 serveringsskålar och pressa en halv citron i varje. Strimla en rödlök och lägg i botten tillsammans med lagom mycket Fetaost. Den godaste jag smakat till detta är den som är lagrad på ekfat. Lägg i ris och bönor tillsammans med vätska från kokningen. En höjdarrätt!

1 kommentar:

ULLE sa...

Där har vi receptet... ska testa den hemma på egen hand någon dag nu