torsdag 12 februari 2009

Supermat fajitas

Fajitas i salladsblad istället för den traditionella vetetortillan. Köp isbergssallad och servera bladen tillsammans med följande tillbehör:

1. Svarta bönor

Sautera under 2 minuter 1/2 gul lök, 3 vitlöksklyftor och en halv spansk peppar i lite olja.

Tillsätt en burk svarta bönor (sköljda), 1 tesked mald kummin, salt och peppar. Låt detta värmas upp i ca 4-5 minuter. Klart!

2. 400 gram köttfärs (givetvis grass fed och free range) stekt tillsammans med 1 gul lök chiliflakes, chilipulver, lite ketchup, paprikakrydda, salt och peppar.

3. Tomatsallad med cilantro

Finhacka en halv ask med körsbärstomater och blanda med juice från 1/2 citron, 1/2 gul lök, en halv spansk peppar, salt, peppar och lite finhackad färsk cilantro.

4. Tjock yoghurt

5. Riven ost

6. Avokado

Det var supergott! Man kan ju alltid ha tortillachips till om man vill, det passar utmärkt till. Jag brukar förbereda avokado, ost, yoghurt, isbergssalladbalden och tomatsalladen för att sedan ge mig på köttfärs och därefter bönorna. Gör gärna en mice en place för allt som ska i dessa tillbehör också. Det blir godare när allt är klart ungeför samtidigt och bönorna inte är sunkiga eller köttfärsen torr.

Inga kommentarer: