Fajitas i salladsblad istället för den traditionella vetetortillan. Köp isbergssallad och servera bladen tillsammans med följande tillbehör:
1. Svarta bönor
Sautera under 2 minuter 1/2 gul lök, 3 vitlöksklyftor och en halv spansk peppar i lite olja.
Tillsätt en burk svarta bönor (sköljda), 1 tesked mald kummin, salt och peppar. Låt detta värmas upp i ca 4-5 minuter. Klart!
2. 400 gram köttfärs (givetvis grass fed och free range) stekt tillsammans med 1 gul lök chiliflakes, chilipulver, lite ketchup, paprikakrydda, salt och peppar.
3. Tomatsallad med cilantro
Finhacka en halv ask med körsbärstomater och blanda med juice från 1/2 citron, 1/2 gul lök, en halv spansk peppar, salt, peppar och lite finhackad färsk cilantro.
4. Tjock yoghurt
5. Riven ost
6. Avokado
Det var supergott! Man kan ju alltid ha tortillachips till om man vill, det passar utmärkt till. Jag brukar förbereda avokado, ost, yoghurt, isbergssalladbalden och tomatsalladen för att sedan ge mig på köttfärs och därefter bönorna. Gör gärna en mice en place för allt som ska i dessa tillbehör också. Det blir godare när allt är klart ungeför samtidigt och bönorna inte är sunkiga eller köttfärsen torr.
torsdag 12 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar