torsdag 16 april 2009

Köttfärssoppa

Min köttfärssoppa är för soppor vad tacos är för plockmat. Bara så ni vet var ribban ligger...

Ingredienser:
4 st morötter, skivade/hackade
1 st persiljerot, skivad/hackad i samma storlek som morätterna
1 st kycklingbuljongtärning
1 st grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk salt (tillval)
1 msk kanel
1.5 msk malen spiskummin
1 msk smör
450 g köttfärs (eller ännu bättre bisonfärs)
1 l vatten

Tillredning:
I en stor gryta, fräs morötter och periljerot i smöret och tillsätt smulade buljongtärningar. Lägg i färsen och fräs tills den är färdigstekt. Tillsätt kryddorna och vattnet. Låt puttra tills grönsakerna är färdiga. (Färdiga = fortfarande lite tuggmotstånd. Motsvarar ca 20 minuter.)

Inga kommentarer: