torsdag 16 april 2009

Spenatsoppa med chorizo


Det är klart att man kan skippa chorizon, eller byta ut den mot ägg, men då vet ni inte vad ni går miste om...

Ingredienser:
1 gul lök
Ohemula mängder färsk spenat (2 l löst packad, vad det nu blir i gram...)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk smör
1 l vatten
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
2 st chorizos (eller annan kryddig korv)

Tillagning:
Hacka löken ganska grovt och fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar och spenaten. (Det krävs ganska mycket gojsande för att få ner all spenat i vattnet, men när allt blivit blött brukar det ordna sig.) I med kryddorna och låt puttra i fem minuter. Mixa lite löst och sporadiskt med en stavmixer. Det ska vara hyffsat gott om stora lök- och spenatbitar kvar efter mixningen.

[Samtidigt, i ett parallellt universum...]

Tillagning:
Skiva korven och stek upp i stekpanna.

Inga kommentarer: