lördag 12 september 2009

Världens godaste glutenfria bröd

Tack vare Hampus fick jag smaka på detta fantastiska bröd!

Blanda samman alla torra ingredienser:
10 dl Finax ljus mjölmix
2 dl Finax grov mjölmix
2 dl rent havre
0.5 dl Husk (psylliumfrö)
5 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Sedan:
1 dl mörk sirap
1/2 liter fet fil (jag tog 10% ekologisk turkisk)
1/2 liter kesella (går att ersätta med mer fil)
ev. några (sådär 10-12) klippta torkade aprikoser och lite nötter.

Blanda alla torra ingredienser väl. Ta sen i resten och arbeta mjukt ihop degen. Degen ska vara rätt lös. Häll upp i två 2-liters bakformar och ställ in i ugnen på 175 grader ca 45 minuter. Låt svalna under duk på galler.

Inga kommentarer: