torsdag 21 januari 2010

Mammas toscakaka

100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl grädde eller mjölk

Till glasyren ...
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar mandelspån á 35 g alt. 1,5 dl (100 g) skållad, skalad och hackad mandel

Smöra och bröa en rund form (24-26 cm). Smält matfett och låt svalna. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölet, blanda med bakpulvret och sedan det smälta smöret och vätskan. Häll smeten i formen. Grädda sedan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Gör glasyren under tiden:

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan udner försiktig omrörning tills allt balndat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan och grädda 15-20 minuter.

Inga kommentarer: